Circulair ondernemen

𝐂𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚𝐢𝐫 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐧𝐞𝐦𝐞𝐧, 𝐡𝐨𝐨𝐠 𝐭𝐢𝐣𝐝 𝐨𝐦 𝐦𝐞𝐞 𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧
Als je dat nog niet deed natuurlijk. Op 7 november was de zeer geslaagde Meet & Eat in VONK met twee ware kenners als spreker.

Dirk van der Ven van REWIN West-Brabant vertelde de aanwezigen waarom de transitie naar een nieuwe economie geen kwestie van 𝙤𝙛 meer is, maar slechts van 𝙝𝙤𝙚 we dat samen moeten en kunnen doen. Hoe pakken we dat als maatschappij en regio aan? Wat kan JIJ doen om (meer) circulair te gaan ondernemen?

𝗛𝗮𝗻𝗱𝗶𝗴 𝗵𝘂𝗹𝗽𝗺𝗶𝗱𝗱𝗲𝗹
Dirk introduceerde ook het door hun stagiair Wouter Vonk in de afgelopen 10 weken ontwikkelde instrument ‘Circulaire Strategie Matrix’. Door het beantwoorden van een paar vragen weten ondernemers/bedrijven binnen een paar minuten waar in de matrix ze zich bevinden, en welke strategie om circulair te ondernemen het beste past bij hun bedrijfsproces en -activiteiten. Een supernuttig hulpmiddel, waar zij eind november meer over zullen vertellen. Blijf op de hoogte door REWIN te volgen.

Aansluitend vertelde Bas van Gerwen samen met Tim Horsten van breda circulair over de concrete aanknopingspunten en (subsidie)mogelijkheden in de Gemeente Breda, met concrete voorbeelden wat er al allemaal gebeurt in de stad. Dat is al best veel. Zo verlagen we de drempel om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Klein stapjes zijn al goed, en een hulpvraag is zó beantwoord.

Dus, wil je een begin maken maar weet je nog niet hoe? Benader een van deze twee heren en máák dat verschil voor de toekomst!

Dank heren voor jullie inzet en heldere verhaal!

#impact #ondernemen #circulair #Breda
Activeer om grotere afbeelding te bekijken,

Nieuwste berichten

Op 12 maart was de Meet & Eat waarin een belangrijk onderwerp ter sprake kwam: digitale inclusie! Sjef Kuijsters van Huh? Wat bedoelt u? nam samen met Chris van Persie van Good News. het woord. Huh? Wat bedoelt u? is een actieprogramma om heel Nederland eenvoudig te maken. Ze richten zich op het versimpelen van de communicatie en dienstverlening binnen organisaties in de >
Eind januari was er een presentatie en wandeling over/door het Slingerweggebied, samen met Gemeente Breda en De Zwarte Hond. Alle (vastgoed)eigenaren en ondernemers in de directe omgeving werden ontvangen bij Breda Robotics om te praten over de herontwikkeling van de Slingerweg. Er zal een hoop veranderen komende jaren. De Triple O Campus en omgeving wordt gezien als het hart van >