Een dag bij… Production World

De voorlaatste stage alweer! We hebben een belangrijk vakgebied nog niet gehad, en dat is events! Op de campus zit Production World al heel wat jaren gevestigd; een evenementenproductiebedrijf. Het heeft een team van vier op kantoor, maar werkt met tientallen partijen om zich heen. Een klein bedrijf zou je denken, maar eigenlijk is het dus heel groot. Production World kan zich aanpassen in grootte naar de aard en omvang van een project.

Production World bestaat al 15 jaar en is opgericht door Jeroen Backx. Het bedrijf werkt voor indrukwekkende opdrachtgevers. Denk aan Bridge to Liberation, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Feyenoord, de NAVO en de BBC. Het zijn vaak special events op grote schaal. Een Breda Barst, wat ze jarenlang hebben verzorgd, valt dan weer onder de kleinere events. Breda Barst, wat ze jarenlang hebben verzorgd, is een voorbeeld van een maatschappelijk evenement met impact. Een onderwerp dat Production World erg aangaat.

Dit jaar heeft Jeroen Backx de BBC Earth Experience op mogen zetten. Een show ter ere van de natuur en David Attenborough, te bewonderen in Londen (zie video hieronder). Events voor de NAVO geven een grote uitdaging. Je bent niet elke dag bezig om presidenten uit verschillende landen goed (en veilig!) te ontvangen. Aan alles dient te worden gedacht; denk aan het artistieke verhaal van het event, tekenwerk, productie, planning, budget, vergunningen, richtlijnen, veiligheid en projectmanagement en ga zo maar door.

Ook in de evenementenwereld wordt er volop ontwikkeld, er is steeds meer mogelijk. Met de komst van corona heeft Production World een visualisatietool ontwikkeld; Pro-Tour. Een programma waarmee je door middel van een virtual tour door de evenement locatie kan kijken, maar nog zoveel meer: 360 foto’s, tekeningen in 2d & 3d, inclusief inrichting. Dit om een zo goed mogelijk beeld en voorbereiding voor een event te kunnen krijgen zónder dat je daarvoor naar de locatie hoeft. Een voorbeeld: het Nationaal Comité heeft hier gebruik van gemaakt met een volledige scan om zo de Dodenherdenking op 4 mei tot in de puntjes te kunnen plannen. Zo kunnen zij de indeling en veiligheid optimaal bepalen en waarborgen. En omdat Production World met klanten wereldwijd werkt, is dit een ideale uitkomst.

Vandaag kijk en denk ik mee met Julia (projectmanager) en Joy (projectmedewerker) van Production World. We stippen een belangrijk onderwerp aan: duurzaamheid binnen de evenementenbranche. Iets waar zij steeds meer aandacht aan willen spenderen. Denk bijvoorbeeld aan de cateraars op locatie, die het eten voor de crew bereidt. Het gebeurt nog wel eens dat er eten over is. Tientallen medewerkers werken een week of langer voor de op- en afbouw, hoe voorkom je dan dat er sprake is van voedselverspilling? We starten een brainstorm waar alles mogelijk is en kijken we naar wat op korte en lange termijn haalbaar is. Maar ook: hoe stoom je de partijen met wie je samenwerkt klaar om duurzamer te werken?

Thanks voor deze leerzame en fijne sessie dames! Bekijk hieronder een aantal beelden van de events van Production World!

Saskia

Nieuwste berichten

De voorlaatste stage alweer! We hebben een belangrijk vakgebied nog niet gehad, en dat is events! Op de campus zit Production World al heel wat jaren gevestigd; een evenementenproductiebedrijf. Het heeft een team van vier op kantoor, maar werkt met tientallen partijen om zich heen. Een klein bedrijf zou je denken, maar eigenlijk is het >
De vijfde stage van de zeven! Deze keer gaat het alleen maar over muziek. Black Hole Recordings wil mij een dag meenemen in hun werk! Ik heb hier zoveel zin in. Geertje Hermans, verantwoordelijk voor Social media en digitale distributie, neemt mij mee op sleeptouw. Black Hole Recordings is een Nederlands platenlabel voor elektronische muzidek, >