Een dag op pad met… NLvoorelkaar!

Tijd voor de derde stage! Deze wordt ook weer bijzonder. Ik ga een dag aan de slag voor NLvoorelkaar! Voor wie ze nog niet kent: NLvoorelkaar is het grootste vrijwilligersplatform van Nederland. Als je iets met vrijwilligerswerk wil gaan doen, kom je al snel op hun website terecht. Met hun 170.000 vrijwilligers groeien ze nog steeds met de dag. En nog steeds zijn ze hard op zoek naar nieuwe mensen die zich in willen zetten voor iemand anders. Dus. Wat hebben we vandaag gedaan?!


De Blauwe Kamer
De Blauwe Kamer ligt in een prachtige omgeving in het zuiden van Breda. Het is een leefomgeving waar 18 woongroepen hun plek hebben gevonden, dit zijn mensen met een visuele, verstandelijke en fysieke beperkingen. Deze groep heeft veel hulp nodig. Los van wonen is er ook een ruim aanbod van dagbesteding en een school! Als ik het terrein op fiets, krijg ik een beetje het gevoel van een vakantiepark. Er is overal groen, er hangt een serene sfeer en mensen kijken je vriendelijk aan.

We gaan vandaag mensen helpen met paardrijden. Meteen enthousiast natuurlijk. Ook mag ik het Instagramaccount van NLvoorelkaar overnemen en de hele ervaring online delen. Ik kom aan bij de boerderij, waar ik allerlei dieren spot, een pluktuin, moestuin én de paardenstal. Geweldig dat hier zoveel wordt gedaan om een zo fijn mogelijke leefomgeving te creëren. Ik begrijp van Marloes, een dame die hier dagelijks werkt, dat alleen al de boerderij met 40 vrijwilligers draait. Dit geeft aan hoeveel werk er dagelijks is om het te laten lopen. Het is hartverwarmend om te zien hoe men zich inzet. We lopen in de ochtend vier rondes met verschillende cliënten rond, die helemaal blij worden van een ritje op het paard. In totaal ben ik er drie uur mee bezig geweest en ik voelde me toch een partij nuttig, blij dat je inzet het verschil maakt voor een ander. Dat is wat NLvoorelkaar voor elkaar wil krijgen want: helpen maakt happy! Ik zou iedereen willen aanraden het te overwegen (en het ook te doen), want hoe mooi als je maatschappelijke impact maakt? Of dat nu eens per week of per maand is.

Heb je interesse om bij de Blauwe Kamer vrijwilligerswerk te doen? Ze kunnen je hulp hard gebruiken!
Je vindt hier een mooi overzicht.

Heb je interesse in een ander soort vrijwilligerswerk? Of wil je je samen met je collega’s ergens voor inzetten? Er is voor ieder wat wils, voor af en toe tot vaak. Er zal altijd een match bij zitten. Klik hier voor meer informatie. Bedrijven op de campus kunnen natuurlijk even binnenlopen bij NLvoorelkaar in het Blushuis.

Tot slot is de dag afgesloten met een brainstormsessie over hoe NLvoorelkaar nog meer bedrijven nog zou kunnen bereiken en motiveren om vrijwilligerswerk te integreren in de organisatie. Of dat nou in de vorm van een campagne is, event of andere opvallende actie.

Bedankt NLvoorelkaar voor deze hele bijzondere dag!

Saskia

Nieuwste berichten

De voorlaatste stage alweer! We hebben een belangrijk vakgebied nog niet gehad, en dat is events! Op de campus zit Production World al heel wat jaren gevestigd; een evenementenproductiebedrijf. Het heeft een team van vier op kantoor, maar werkt met tientallen partijen om zich heen. Een klein bedrijf zou je denken, maar eigenlijk is het >
De vijfde stage van de zeven! Deze keer gaat het alleen maar over muziek. Black Hole Recordings wil mij een dag meenemen in hun werk! Ik heb hier zoveel zin in. Geertje Hermans, verantwoordelijk voor Social media en digitale distributie, neemt mij mee op sleeptouw. Black Hole Recordings is een Nederlands platenlabel voor elektronische muzidek, >