Talk of the Town bij VONK


Sinds april houdt Bredata van de gemeente Breda een reeks bijeenkomsten in het Blushuis die gaan over de vraag of technologie ons beter maakt. En wat is dan ‘beter’? Deze sessies noemen we ‘Talk of the Town.’

Onze samenleving digitaliseert in een hoog tempo. Dat heeft ook impact op de stad. Zorgt voor veranderingen. Wat vinden we daar eigenlijk van? Zou dat beter kunnen? Of anders? Daarover wil Bredata met u in gesprek.

Onder leiding van de Bredase technofilosoof Rens van der Vorst gaan we op een prikkelende wijze in gesprek over de invloed van technologie. Hij leert ons op geheel eigen wijze beter na te denken over onze relatie met technologie en de omgeving.

Derde bijeenkomst: 15 september 2022
De derde bijeenkomst is op donderdag 15 september om 16.00 uur (inloop 15.30 uur). En heeft als thema ‘Hoe ontwerpen we een fijne stad in een wereld vol smartphones?’.

De smartphone is niet meer weg te denken. Sterker nog, de smartphone kan steeds meer, waardoor je het apparaat ook altijd bij je moet hebben. Hoe kun je anders foto’s maken, betalen, bewijzen dat je binnen mag, het programma lezen, het menu checken, kijken of het niet gaat regenen en/of weten waar iedereen is? Het mooie van de smartphone is dat deze zoveel kan, maar dat is tegelijkertijd ook de valkuil. Want het kan ook afleiden van waar je voor gekomen bent. Is de smartphone een vloek of een zegen? Of allebei? En hoe veranderen we die balans? Daarover wil Bredata met je in gesprek.

Onder leiding van de Bredase technofilosoof Rens van der Vorst worden we samen bewust van onze relatie met onze smartphone en denken we samen na over hoe we de stad nog leuker kunnen maken met betere mobiele technologie of door onze mobiele technologie anders te gebruiken.

Wil je het boek van Rens ‘Appen is het Nieuwe Roken’ als aandenken? Meld je dan zeker aan.

De bijeenkomst bestaat uit ‘denken en doen’; afsluitend is er een borrel rond 17.30 uur. Locatie: het Blushuis, Reduitlaan 33 te Breda (TripleO Campus). Iedereen met interesse voor de impact van technologie op de stad is welkom.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier

Nieuwste berichten

Op 12 maart was de Meet & Eat waarin een belangrijk onderwerp ter sprake kwam: digitale inclusie! Sjef Kuijsters van Huh? Wat bedoelt u? nam samen met Chris van Persie van Good News. het woord. Huh? Wat bedoelt u? is een actieprogramma om heel Nederland eenvoudig te maken. Ze richten zich op het versimpelen van de communicatie en dienstverlening binnen organisaties in de >
Eind januari was er een presentatie en wandeling over/door het Slingerweggebied, samen met Gemeente Breda en De Zwarte Hond. Alle (vastgoed)eigenaren en ondernemers in de directe omgeving werden ontvangen bij Breda Robotics om te praten over de herontwikkeling van de Slingerweg. Er zal een hoop veranderen komende jaren. De Triple O Campus en omgeving wordt gezien als het hart van >