Terugblik Meet & Eat op 13 september

Deze week was de Meet & Eat rondom Werkgeluk & Gezondheid met Marcel de VisserPetra Bosma en Edwin Schaap als sprekers.

Marcel is ‘Vitaliteitsmakelaar’ en heeft de Sports + Vitality Hub opgezet in Breda, een campus die draait om gezondheid op alle vlakken. Hij voerde een korte Mentimeter uit met het publiek om de visie van werkgeluk en gezondheid te peilen.

Petra, van Focus op ondernemen, is coach voor ondernemende werknemers én werkgevers. Zij lichtte de twaalf stappen van de creatiespiraal toe, van wens naar werkelijkheid. Want: of je nu ondernemer, leidinggevende, werkzoekende of medewerker bent. Het begint bij jouw eigen wensen. Wat wil jij nu echt, waar gaat jouw hart sneller van kloppen? En welke acties horen daar dan bij om daar te komen?

Tot slot kwam Edwin Schaap van PeopleFirst Group aan het woord, want wat betekent werkgeluk voor de ‘eindbazen’, oftewel de werkgevers? Vaak voorkomende misvattingen vanuit werkgevers werden gedeeld, zoals: “Als men niet klaagt, zal het wel goed zijn”, of “Daar is HR toch voor”. Het is volgens Edwin belangrijk om de werkomgeving als thuis te laten voelen voor je werknemers: het dient namelijk veilig en duidelijk te voelen, maar je dient het ook richting en aandacht te geven.

Nieuwste berichten

Hoe ziet jouw LinkedIn profiel eruit? Staat alles feitelijk omschreven of houd je ook rekening met waar je doelgroep mogelijk op zoekt? Vanmorgen was er een drukbezochte Meet & Eat over ‘Online & Offline presenteren’. Serge Caljouw van Pointly beschrijft het als outside-in in plaats van inside-out je profiel invullen. Verplaats je in de lezer.Slechts 3% van alle LinkedIn gebruikers >
Op 18 oktober is de uitreiking van de Breda Startup Award aan één van de vijf kansrijke finalisten. Een interview hieronder (BredaNu) met Peter Brouwers op de campus schetst een goed beeld van wat men morgen kan verwachten. Kadans Science Partner is sponsor van Breda Startup. De campus nodigt de winnende partij dan ook graag >