Terugblik Meet & Eat op 13 september

Deze week was de Meet & Eat rondom Werkgeluk & Gezondheid met Marcel de VisserPetra Bosma en Edwin Schaap als sprekers.

Marcel is ‘Vitaliteitsmakelaar’ en heeft de Sports + Vitality Hub opgezet in Breda, een campus die draait om gezondheid op alle vlakken. Hij voerde een korte Mentimeter uit met het publiek om de visie van werkgeluk en gezondheid te peilen.

Petra, van Focus op ondernemen, is coach voor ondernemende werknemers én werkgevers. Zij lichtte de twaalf stappen van de creatiespiraal toe, van wens naar werkelijkheid. Want: of je nu ondernemer, leidinggevende, werkzoekende of medewerker bent. Het begint bij jouw eigen wensen. Wat wil jij nu echt, waar gaat jouw hart sneller van kloppen? En welke acties horen daar dan bij om daar te komen?

Tot slot kwam Edwin Schaap van PeopleFirst Group aan het woord, want wat betekent werkgeluk voor de ‘eindbazen’, oftewel de werkgevers? Vaak voorkomende misvattingen vanuit werkgevers werden gedeeld, zoals: “Als men niet klaagt, zal het wel goed zijn”, of “Daar is HR toch voor”. Het is volgens Edwin belangrijk om de werkomgeving als thuis te laten voelen voor je werknemers: het dient namelijk veilig en duidelijk te voelen, maar je dient het ook richting en aandacht te geven.

Nieuwste berichten

De voorlaatste stage alweer! We hebben een belangrijk vakgebied nog niet gehad, en dat is events! Op de campus zit Production World al heel wat jaren gevestigd; een evenementenproductiebedrijf. Het heeft een team van vier op kantoor, maar werkt met tientallen partijen om zich heen. Een klein bedrijf zou je denken, maar eigenlijk is het >
De vijfde stage van de zeven! Deze keer gaat het alleen maar over muziek. Black Hole Recordings wil mij een dag meenemen in hun werk! Ik heb hier zoveel zin in. Geertje Hermans, verantwoordelijk voor Social media en digitale distributie, neemt mij mee op sleeptouw. Black Hole Recordings is een Nederlands platenlabel voor elektronische muzidek, >