Terugblik Meet & Eat op 13 september

Deze week was de Meet & Eat rondom Werkgeluk & Gezondheid met Marcel de VisserPetra Bosma en Edwin Schaap als sprekers.

Marcel is ‘Vitaliteitsmakelaar’ en heeft de Sports + Vitality Hub opgezet in Breda, een campus die draait om gezondheid op alle vlakken. Hij voerde een korte Mentimeter uit met het publiek om de visie van werkgeluk en gezondheid te peilen.

Petra, van Focus op ondernemen, is coach voor ondernemende werknemers én werkgevers. Zij lichtte de twaalf stappen van de creatiespiraal toe, van wens naar werkelijkheid. Want: of je nu ondernemer, leidinggevende, werkzoekende of medewerker bent. Het begint bij jouw eigen wensen. Wat wil jij nu echt, waar gaat jouw hart sneller van kloppen? En welke acties horen daar dan bij om daar te komen?

Tot slot kwam Edwin Schaap van PeopleFirst Group aan het woord, want wat betekent werkgeluk voor de ‘eindbazen’, oftewel de werkgevers? Vaak voorkomende misvattingen vanuit werkgevers werden gedeeld, zoals: “Als men niet klaagt, zal het wel goed zijn”, of “Daar is HR toch voor”. Het is volgens Edwin belangrijk om de werkomgeving als thuis te laten voelen voor je werknemers: het dient namelijk veilig en duidelijk te voelen, maar je dient het ook richting en aandacht te geven.

Nieuwste berichten

Op 12 maart was de Meet & Eat waarin een belangrijk onderwerp ter sprake kwam: digitale inclusie! Sjef Kuijsters van Huh? Wat bedoelt u? nam samen met Chris van Persie van Good News. het woord. Huh? Wat bedoelt u? is een actieprogramma om heel Nederland eenvoudig te maken. Ze richten zich op het versimpelen van de communicatie en dienstverlening binnen organisaties in de >
Eind januari was er een presentatie en wandeling over/door het Slingerweggebied, samen met Gemeente Breda en De Zwarte Hond. Alle (vastgoed)eigenaren en ondernemers in de directe omgeving werden ontvangen bij Breda Robotics om te praten over de herontwikkeling van de Slingerweg. Er zal een hoop veranderen komende jaren. De Triple O Campus en omgeving wordt gezien als het hart van >