Terugblik Meet & Eat op 13 september

Deze week was de Meet & Eat rondom Werkgeluk & Gezondheid met Marcel de VisserPetra Bosma en Edwin Schaap als sprekers.

Marcel is ‘Vitaliteitsmakelaar’ en heeft de Sports + Vitality Hub opgezet in Breda, een campus die draait om gezondheid op alle vlakken. Hij voerde een korte Mentimeter uit met het publiek om de visie van werkgeluk en gezondheid te peilen.

Petra, van Focus op ondernemen, is coach voor ondernemende werknemers én werkgevers. Zij lichtte de twaalf stappen van de creatiespiraal toe, van wens naar werkelijkheid. Want: of je nu ondernemer, leidinggevende, werkzoekende of medewerker bent. Het begint bij jouw eigen wensen. Wat wil jij nu echt, waar gaat jouw hart sneller van kloppen? En welke acties horen daar dan bij om daar te komen?

Tot slot kwam Edwin Schaap van PeopleFirst Group aan het woord, want wat betekent werkgeluk voor de ‘eindbazen’, oftewel de werkgevers? Vaak voorkomende misvattingen vanuit werkgevers werden gedeeld, zoals: “Als men niet klaagt, zal het wel goed zijn”, of “Daar is HR toch voor”. Het is volgens Edwin belangrijk om de werkomgeving als thuis te laten voelen voor je werknemers: het dient namelijk veilig en duidelijk te voelen, maar je dient het ook richting en aandacht te geven.

Nieuwste berichten

Wie zijn die mensen op de eerste etage van het Merkhuis? Dat zijn wij, REWIN. Met z’n 20-en zijn we in december naar de Triple O Campus verhuisd. Je hebt ons misschien al eens gezien. Maar wat doen we zoal? REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-BrabantAls regionale ontwikkelorganisatie werken we aan transitie >
CYS biedt een veelzijdig, flexibel en geautomatiseerd onderzoeksplatform: van onderzoek, data analyse, resultaten omzetten in actiepunten tot geautomatiseerde rapportages. Allemaal in één platform. Combineer verschillende onderzoeken en databronnen en ontdek het verhaal achter harde cijfers in je experience management onderzoeken. Waarom bevelen klanten je aan? Waarom voelen medewerkers zich minder betrokken? Zijn alle ‘hygiëne’ factoren >