Wat is de droom voor Breda?

In oktober is Urban Living Lab Breda gestart met een reeks ondernemerschap bijeenkomsten met het thema ‘Entrepreneurs voor een duurzame, inclusieve Bredase samenleving’. Gisteren was alweer de tweede bijeenkomst bij VONK in het Blushuis!

De visie van het Urban Living Lab Breda is om de transitie naar een duurzame, eerlijke en veerkrachtige samenleving samen te versnellen. Denk aan strategische maatschappelijke thema’s en opgaven van de stad en regio: Inclusieve Samenleving & Gezondheid, Digitalisering & Smart Technology, Energietransitie & Duurzaamheid en Smart Mobility & Logistics.

Dat doen ze samen met de inwoners van de stad en de ‘meemakers’ van Urban Living Lab: Gemeente BredaAvans HogeschoolAvans OndernemerscentrumAvans incubatorBreda University of Applied SciencesCurioDe Rooi PannenBetrokken Ondernemers BredaPeter BrouwersJINCBusiness Coach BredaREWIN West-BrabantB’WISE – de turbo voor jouw startup! en de Triple O Campus!

Samen willen wij ons steentje bij te dragen aan het verduurzamen van Breda.

Nieuwste berichten

Op 12 maart was de Meet & Eat waarin een belangrijk onderwerp ter sprake kwam: digitale inclusie! Sjef Kuijsters van Huh? Wat bedoelt u? nam samen met Chris van Persie van Good News. het woord. Huh? Wat bedoelt u? is een actieprogramma om heel Nederland eenvoudig te maken. Ze richten zich op het versimpelen van de communicatie en dienstverlening binnen organisaties in de >
Eind januari was er een presentatie en wandeling over/door het Slingerweggebied, samen met Gemeente Breda en De Zwarte Hond. Alle (vastgoed)eigenaren en ondernemers in de directe omgeving werden ontvangen bij Breda Robotics om te praten over de herontwikkeling van de Slingerweg. Er zal een hoop veranderen komende jaren. De Triple O Campus en omgeving wordt gezien als het hart van >